新闻报道 公教活动Comments Off on 科博馆员范爱红、夏子禾、尹菱在Sarawak Museum Journal发表英文文章《“Flipped Museum” Pattern: An Effective Way to Deeply Integrate Museum Education with Course Teaching》1,063Read

清华大学科学博物馆馆员范爱红(一作)、夏子禾(二作)、尹菱(三作)在The Sarawak Museum Journal(《砂拉越博物馆期刊》)发表英文文章《“Flipped Museum” Pattern: An Effective Way to Deeply Integrate Museum Education with Course Teaching》(《“翻转博物馆”模式:博物馆教育与课程教学深度融合的有效途径》)。该文章发表于The Sarawak Museum Journal, LXXXV (106) (2022): 185-204。

Abstract(摘要): Education is well acknowledged as one of the core missions of university museums. Despite diverse education activities conducted, several problems do exist in practice, such as the lack of combination between the museum and university formal education, unsatisfied results out of traditional museum education approaches, etc. Based on the pedagogical theory of the “flipped classroom”, a new pattern of museum education - “flipped museum” is promoted in the paper, which embeds museum education into classroom teaching as a “knowledge internalisation” link. The concept of “flipped museum” is illustrated in the literature review and further researched in way of the qualitative descriptive case study of four educational activities, focusing on the aspects of feasibility plans, basic characteristics, implementation significance, etc. The four cases are jointly conducted by Tsinghua University Science Museum and the departments in Tsinghua University deriving from the normal curriculum. It is demonstrated that the “flipped museum” pattern can promote the deep integration and mutual benefit between university museums and university classroom teaching, so as to improve the quality of higher education. Hence, during education processes, museum staff turn to be the close partner of teachers, bringing the educational value of museum exhibitions into full play.

Keywords(关键词):Flipped museum, museum education, university museums, science museums, higher education

科博馆员范爱红、夏子禾、尹菱在Sarawak Museum Journal发表英文文章《“Flipped Museum” Pattern: An Effective Way to Deeply Integrate Museum Education with Course Teaching》 科博馆员范爱红、夏子禾、尹菱在Sarawak Museum Journal发表英文文章《“Flipped Museum” Pattern: An Effective Way to Deeply Integrate Museum Education with Course Teaching》 科博馆员范爱红、夏子禾、尹菱在Sarawak Museum Journal发表英文文章《“Flipped Museum” Pattern: An Effective Way to Deeply Integrate Museum Education with Course Teaching》

阅读文章全文

撰稿:夏子禾